De crypto-bedrijven van MicroStrategy betalen mogelijk meer

De crypto-bedrijven van MicroStrategy betalen mogelijk meer uit dan hun activiteiten.

Met de stijgingen van Bitcoin na $13.700 zijn de BTC-holdings van het bedrijf momenteel meer dan $525M waard.

De Bitcoin-investering van het bedrijf MicroStrategy werpt zijn vruchten af met een geschatte Crypto Bull winst van 100 miljoen dollar.

Volgens gegevens gepubliceerd op 27 oktober door de onafhankelijke crypto-onderzoeker Kevin Rooke, heeft MicroStrategy meer verdiend met zijn investering in Bitcoin (BTC) dan in de afgelopen drie jaar, van het eerste kwartaal van 2017 tot het tweede kwartaal van 2020.

Uit de gegevens van Rooke blijkt dat de 38.250 BTC-holdings – met een waarde van ongeveer 425 miljoen dollar ten tijde van de aankoop in augustus en september – meer dan 525 miljoen dollar waard waren tijdens de recente prijsstijging tot 13.745 dollar. Volgens de onderzoeker verdiende Microstrategy in de afgelopen drie en een half jaar slechts 78 miljoen dollar aan netto-inkomsten uit haar bedrijfsactiviteiten.

Bron: Kevin Rooke

„Onze recente beslissing om van Bitcoin onze belangrijkste schatkistreserve te maken is het nieuwste voorbeeld van MicroStrategy’s omarming van virtuele technologieën,“ zei CEO Michael Saylor over het meest recente kwartaalrapport van het bedrijf. „De aankoop van $425 miljoen aan Bitcoin in de loop van het kwartaal biedt de mogelijkheid van een groter rendementspotentieel voor investeerders dan het aanhouden van dergelijke saldi in contanten en heeft de algemene zichtbaarheid van MicroStrategy in de markt vergroot.

MicroStrategy kocht in augustus in eerste instantie 21.454 BTC voor $250 miljoen en nam daarbij de cryptocurrency als primaire reserveactiva aan. Na de initiële investering kocht het bedrijf een extra 16.796 Bitcoin voor $175 miljoen. Hoewel het bedrijf voor het eerst digitale activa aan zijn driemaandelijks financieel rapport in Q3 2020 toevoegde, meldde het ook een $14.2 miljoen netto verlies in inkomen van zijn bedrijfsverrichtingen. MicroStrategy verklaarde dat het in de toekomst meer BTC zou kopen of verkopen, afhankelijk van het Treasury Reserve beleid.

Aanvankelijk beweerde Saylor in 2013 dat de „Bitcoin’s days are numbered“ zijn, maar sindsdien is de cryptocurrency bullish geworden. In de weken sinds MicroStrategy’s eerste investering van $425 miljoen, heeft hij schijnbaar een Bitcoin maximalistische mentaliteit omarmd door BTC een van de weinige „crypto-asset netwerken“ te noemen.