Den seneste Bitcoin ETF, der er kommet på markedet, kommer, da USA endnu ikke har godkendt nogen hjemmelavede konkurrenter.

Bitcoin ( BTC ) børshandlede fonde (ETF’er) fortsætter med at formere sig, når en ny aktør rammer det canadiske marked den 9. marts.

I en pressemeddelelse mandag bekræftede Galaxy Digital Capital Management, et datterselskab af finansielle tjenester og investeringsstyringsselskab Galaxy Digital, at CI Galaxy Bitcoin ETF sandsynligvis ville begynde at handle i denne uge.

Formålet med ETF får en stor konkurrent

Lanceringen vil medføre, at Galaxy slutter sig til TSX Purpose Bitcoin ETF som et af de banebrydende ETF-produkter i Nordamerika, med amerikanske regulatorer, der endnu ikke har godkendt en enkelt ansøgning.

Som Cointelegraph rapporterede, Formål har set stor interesse og tilknyttede mængder, siden ETF-enheden blev sat i live i sidste måned, omtrent samme tid som Galaxy indgav til regulatorer.

„Vi mener, at den nye digitale aktivklasse præsenterer overbevisende vækst- og diversificeringsmuligheder,“ kommenterede Steve Kurz, partner og leder af aktivforvaltning hos GDAM – som vil give udøvende handel med Galaxy-produktet – i pressemeddelelsen.

„CI Galaxy Bitcoin ETF tilbyder et simpelt og sikkert adgangspunkt for traditionelle investorer at få eksponering for bitcoin.“

GBTC negative præmie rebounds fra rekord

Den institutionelle efterspørgsel efter Bitcoin-eksponering har været uberørt af prisudsving og negativ presse, med en nylig undersøgelse fra Goldman Sachs, der viser, at 40% af klienterne allerede er involveret .

ETF-boom giver i mellemtiden ny konkurrence om alternative markedstilbud, især Grayscale Bitcoin Trust, der fortsætter med at handle med en rabat på omkring 2% til sin indre værdi.

Sidste uge handlede trustens aktier til rekordrabatpå 13%, hvor nye deltagere i øjeblikket ikke har lov til at købe som et resultat af Grayscales periodiske lukningsplan. Analytikere bemærkede, at hvis historisk adfærd gentager sig, kan den negative præmie muligvis forudsige den næste fase af Bitcoin-pristyren.

GBTC-købere skal betale et administrationsgebyr på 2%, der er højere end de nye ETF’er.

”Jeg mener, at vores ETF skiller sig ud ud fra dens yderst konkurrencedygtige prispunkt og CI og Galaxy’s omfattende kapacitet og track record i styring af alternative investeringer og digitale aktiver,” tilføjede Kurt MacAlpine, administrerende direktør for CI Financial – som vil køre ETF – om markedets tilpasning .