Malta AI & Blockchain Summit CEO: Malta har til hensikt å forbli pioner i digital verden

  • BeInCrypto snakket med Eman Pulis om hva som gjør Malta attraktivt for fintech-oppstart.
  • MDIA vil lansere en teknisk sandkasse som er ment å hjelpe startups med å lansere sine tjenester i de respektive fremvoksende markedene.
  • Bedrifter bør vurdere investeringer i kunstig intelligens, tingenes internett og automatisering.

Trust Project er et internasjonalt konsortium av nyhetsorganisasjoner som bygger standarder for åpenhet.

For en stund tilbake var Malta i forkant av teknologien og etablerte raskt beryktethet som et nervesenter for digital innovasjon, i tillegg til å gi stabilitet for blockchain-drevne oppstart i denne tiden med regulatorisk tvetydighet. BeInCrypto snakket med Eman Pulis, administrerende direktør for igaming-toppmøtet SiGMA og Malta AI & Blockchain Summit, om hva som gjør Malta attraktivt for fintech-oppstart.

Mens legaliteter har vært usikre over hele verden angående en kortfattet reguleringsutvikling rundt distribuert hovedboksteknologi (DLT), planla Malta, Sveits og Singapore å iverksette regulatoriske tiltak på poletter for å akselerere blockchain-utvikling. Det er faktisk nettopp det Malta en gang gjorde i sin jakt på å etablere seg som en „blockchain-øy“.

I juli 2018 ble Malta den første jurisdiksjonen til å vedta blockchain- og kryptokurrencybestemmelser, med tydelig innførte reguleringsstrukturer for DLT, første mynttilbud og digitale valutaer – med det anslåtte målet om å bli det første kontantløse landet innen 2033.

Dette dristige initiativet til å utvikle reguleringsrammer skulle gi en Bitcoin Up stabil plattform for selskaper å operere i et regulert miljø uten usikkerhet.

I 2018 tok den maltesiske regjeringen lovgivningsmessige tiltak og vedtok Malta Digital Innovation Authority Act, Innovative Technology Arrangement and Services Act, i tillegg til Virtual Financial Asset Act Act.

Disse lovgivningsmessige grepene, ofte kalt Digital Innovation Framework, gjorde landet forskjellig fra nesten alle andre over hele kloden, samt utpekte øya som et ekstremt tiltalende reisemål for blockchain-fokuserte oppstart.

I tillegg forberedte landet seg på å utstyre finanssektoren med kraften til kunstig intelligens (AI) for å etablere en fremtid som er styrt av data.

Imidlertid har Maltas regjering vært taus om sin krypto- og blockchain-relaterte utvikling det siste året, og selskapenes interesse for å motta en lokal lisens til å drive en kryptofokusert virksomhet ser ut til å falme bort.

Malta blir „definitivt digital“

BeInCrypto: Det ser ut til at Malta blir mindre blockchain-fokusert og mer digital økonomifokusert. Hvordan kom det til denne avgjørelsen?

Eman Pulis: Jeg vil egentlig ikke gå så langt som å si at vi blir mindre av et blockchain-fokusert land, men ja, vi blir definitivt digitale og årsakene er åpenbare, siden vi gjør det mulig for en rekke av nye muligheter over hele økonomien, og genererer forretninger og bedre jobber.

I tillegg til det så vi alle pandemien innføre et standardskifte i tingenes arbeid, og til tross for de vanskelighetene det skapte samtidig, fant vi fremdeles en måte ved å bli digital når det gjelder for eksempel detaljhandel og matvarer. Det virker bare naturlig at hvis et nylig anvendt digitalisert system fungerte effektivt i vanskelige tider, vil det være utrolig fordelaktig når ting sakte blir tilbake til det normale.